Geen opleidingsvergoedingen in Belgisch vrouwenvoetbal: "Eigenlijk is dat een discriminatie op basis van geslacht"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Gent
| 0 reacties
Geen opleidingsvergoedingen in Belgisch vrouwenvoetbal: "Eigenlijk is dat een discriminatie op basis van geslacht"
Foto: © photonews

De KAA Gent Ladies hielden op maandag 24 augustus hun jaarlijkse persconferentie voorafgaand aan het nieuwe seizoen. Het wordt voor de Buffalo's bouwen aan een nieuwe ploeg, want vele speelsters vertrokken.

Met onder meer Kassie Missipo (Anderlecht), Amber Maximus (Anderlecht), Nicky Van Den Abbeele (Club Brugge) en Elena Dhont (Twente), Jassina Blom (Pec Zwolle), Lenie Onzia (OH Leuven) en Tine Schryvers (OH Leuven) vertrokken heel wat speelsters die behoren tot de (ruime kern rond de) Red Flames.

"Ik ben blij dat er toch nog een aantal speelsters zijn gebleven", aldus directeur vrouwenvoetbal bij KAA Gent Dominique Reyns. "We hebben veel speelsters zien vertrekken naar rechtstreekse concurrenten en ook naar nieuwkomers in de Super League. Dat is niet abnormaal: kwaliteiten zijn gegeerd in een schaarse markt."

Paniek?

"Of er paniek was? Het was meestal onze sterkte om speelsters samen te houden. Dat is niet gelukt om verschillende redenen, maar we waren wel gewapend genoeg om ook kwalitatieve speelsters binnen te halen. Ik denk dat de speelsters die nu in Gent rondlopen blij zijn dat ze hier nog zitten of dat ze zijn gekomen."

"Jammer genoeg zijn er geen opleidingsvergoedingen in het vrouwenvoetbal. Eigenlijk is dat een discriminatie op basis van geslacht, want we krijgen niks voor de vele speelsters die we hebben opgeleid", ging Reyns verder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties