Anderlecht lanceert Girls Football Academy: "Er zit veel talent in Brussel, maar ..."

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Anderlecht lanceert Girls Football Academy: "Er zit veel talent in Brussel, maar ..."
Foto: © Louis Evrard

RSC Anderlecht opent zaterdagnamiddag de Super League met een Clasico tegen Standard. In aanloop daarheen hebben ze nu een plan voor het meisjesvoetbal gelanceerd.

Anderlecht heeft samen met Brussels Football de Girls Football Academy RSCA gelanceerd, om meer jonge meisjes aan het voetballen krijgen.

Er komen ludieke voetbalinitiatiemomenten, in samenwerking met zes Brusselse clubs: RSD Jette, FC Irlande Auderghem, Stade Everois Racing Club, FC Fémina White Star Woluwe, Crossing Schaarbeek en Anderlecht SCB.

Veel talent in Brussel

"Het vrouwenvoetbal heeft een mooie toekomst voor zich, daar ben ik zeker van. Hoe meer jonge meisjes beginnen met voetbal, hoe mooier die toekomst zal zijn. Er zit veel talent in Brussel, maar we moeten hen er nog van overtuigen dat voetbal voor iedereen is", aldus Charlotte Tison, meter van het project, in een persbericht van paars-wit.

"Ik ben zelf beginnen voetballen toen ik 4 was en ik hoop om binnenkort veel meer meisjes te zien die op die leeftijd al een balletje beginnen te trappen!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties