Lenie Onzia legt overstap van Gent naar Leuven uit: "Sportief plan sprak me aan" en "Soort mentor op het veld zijn"

Lenie Onzia legt overstap van Gent naar Leuven uit: "Sportief plan sprak me aan" en "Soort mentor op het veld zijn"
Foto: © photonews

OH Leuven begon het nieuwe seizoen in de Super League met een 0 op 6. Nochtans is er heel wat nieuw volk bijgekomen in Leuven. Zo ook Red Flame Lenie Onzia, die een speciale rol heeft binnen de ploeg.

Onzia maakte de overstap van de KAA Gent Ladies naar OH Leuven: "Ik woon dicht bij Leuven, ik werk in Leuven en praktisch gezien was OHL dan ook de beste beslissing", aldus Onzia.

"Maar het was toch vooral het sportief plan dat me heeft overtuigd. Ik ken veel van de jonge speelsters, omdat ik hen al coachte bij de Yellow Flames. Ze hebben veel talent, maar misten wat maturiteit op het veld."

Kwaliteit en ervaring bijgekomen

"Nu sta ik nog dichter bij die meisjes. Het is nooit raar geweest, ik ben een soort van mentor op het veld en kan hen ook goed coachen. Er zijn langetermijndoelstellingen gemaakt en ik probeer mentaal ook voor ondersteuning te zorgen."

"Dit seizoen is niet hetzelfde als het vorige", aldus nog Onzia. "Er is kwaliteit en ervaring bijgekomen. De volgende stappen kunnen nu gezet worden. We zijn gestart met twee sterke tegenstanders, de cijfers waren misschien wat te zwaar, want voetballend lieten we wel wat zien. We gaan blijven werken en ik hoop dat de resultaten dan wel komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League - Play-off 1

Nieuwste reacties