Reactie Kompany oordeelt niet over fase met Van Crombrugge, wel over die met Sambi Lokonga: "Ik zou applaudiseren voor zo'n tackle"

Kompany oordeelt niet over fase met Van Crombrugge, wel over die met Sambi Lokonga: "Ik zou applaudiseren voor zo'n tackle"
Foto: © photonews

Er waren wel wat overtredingen tijdens Club Brugge-Anderlecht. Zo was er de dubieuze fase met Diatta die op de knie van Van Crombrugge trapte. En er was ook de fase met Sambi Lokonga, die zijn tweede geel oppikte voor een overtreding op Vanaken.

Vincent Kompany wou niet oordelen over de eerste fase. "Ik heb het nog niet teruggezien. Maar ik weet wel dat Hendrik een jongen is die op één been zou doorspelen. Het is nu pijnlijk, maar dat is niet altijd erg. Maar hij heeft wel moeite om te stappen." Van Crombrugge verliet Jan Breydel trouwens op krukken.

Op een andere fase had Kompany wel commentaar. "Ik heb de fase met Sambi ook nog niet teruggezien, maar ik had er een heel goed zicht op. Die gele kaart strookt niet met mijn perceptie van voetbal. Dat is nooit of te nimmer een kaart of zelfs een fout", aldus de trainer van paars-wit.

"Het is een prachtige tackle. Als dat op één van mijn spelers zou gebeuren, zou ik ook geen moeite hebben om dat toe te geven. Het is een overreactie in een competitie die best wel fysiek is. Ik zou bijna applaus willen geven, maar die jongen wordt van het veld gehaald alsof hij een crimineel is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties