Competitie: Super League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Regenboogstadion

KAA Gent Ladies winnen ruim in Regenboogstadion en zijn voorlopig co-leider in Super League

In de Super League stond op zaterdagnamiddag nog één wedstrijd op het programma tussen Zulte Waregem en KAA Gent. En dat leverde een leuke namiddag op.

Zulte Waregem en KAA Gent Ladies namen het voor de gelegenheid op in het Regenboogstadion van Zulte Waregem. De wedstrijd stond bovendien in het teken van de mensen van de zorg met 'de witte wedstrijd'. Pat Krimson kwam samen met Loredana de sfeer verzorgen tijdens de rust.

Bij Essevee stonden heel wat speelster met een verleden bij de Buffalo's aan de aftrap en dus was het uitkijken hoe ze zich zouden proberen te verweren tegen Gent, dat bij een overwinning voorlopig gedeeld leider kon worden.

Vijf dodelijke minuten

In een evenwichtig matchbegin was de eerste grote kans voor Gent: Loonen vond de doelvrouw van de thuisploeg op haar weg. Daarna was het wachten tot iets over het halfuur om opnieuw grote mogelijkheden te zien.

Binnen vijf minuten was het twee keer raak. Eerst kon Loonen een bal binnen tikken, vijf minuten later rondde Prez een leuke voorzet van Lommen knap af. Met 0-2 gingen we zo de rust in, Essevee moest iets verzinnen na de pauze.

0-3

Veel leverde dat echter niet op. De Priester kopte een vrije trap van Merchiers net naast, aan de overkant kwam de 0-3 ook een paar keer dichtbij via Lommen en Loonen. Het vizier stond echter niet helemaal goed afgesteld. Tien minuten voor tijd deed de ingevallen Bosteels de boeken dicht met de 0-3.

Door de 0-3 zege staat Gent met 10 op 12 nu wel naast Club Brugge aan de leiding in de stand, al speelt Anderlecht (9 op 9) natuurlijk dinsdag nog tegen Eendracht Aalst om de leidersplaats opnieuw over te nemen. Essevee blijft achter met 4 op 12 in zijn debuut in de Super League.