Coaches analyseren 0-3 zege van KAA Gent Ladies bij Zulte Waregem: "Vertrouwen gepakt" vs "Verdiende overwinning"

Coaches analyseren 0-3 zege van KAA Gent Ladies bij Zulte Waregem: "Vertrouwen gepakt" vs "Verdiende overwinning"
Foto: © photonews

De KAA Gent Ladies gingen met 0-3 winnen op bezoek bij Zulte Waregem en komen zo naast Club Brugge voorlopig aan de leiding in de Super League. Essevee toonde goede wil, maar kwaliteit kwam bovendrijven.

"Net als in de voorbije wedstrijden deden we ook deze keer in het begin van de wedstrijd wel wat dingen minder, maar we deden ook goede dingen. Maar dan scoor je dat doelpunt en pak je wat extra vertrouwen. Daarin lag toch een verschil", analyseerde Dave Mattheus van de KAA Gent Ladies.

"We hebben in de week hard gewerkt aan het vertrouwen, dan heb je dit soort matchen nodig om opnieuw stappen te kunnen zetten. Dat hebben we nu gedaan."

Verdiende overwinning voor AA Gent

"We speelden in het begin van de wedstrijd op zich goed mee, maar krijgen dan wat ongelukkig een goaltje tegen. Meteen daarna volgde ook al de 0-2, waardoor we tijdens de rust toch wat moesten bijsturen", aldus coach Angelo Guytant van Essevee.

"Mentaal was het even de knop omdraaien, want mijn speelsters verdienden dat eigenlijk niet. We wilden er nog iets van te maken, maar de overwinning voor Gent was alles bij elkaar verdiend. We hebben inzet en mentaliteit getoond en zoveel uitgespeelde kansen hadden de Buffalo's niet, maar het verschil in pure kwaliteit was wel zichtbaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties