Hapje Linfield? Anderlecht heeft eigenlijk geen enkele keuze in Champions League

Redactie
| 0 reacties
Hapje Linfield? Anderlecht heeft eigenlijk geen enkele keuze in Champions League
Foto: © photonews

In de Champions League voor vrouwen stond op donderdagmiddag de loting voor de eerste kwalificatieronde op het programma. En dus weten ze bij Anderlecht waar ze voor staan.

Anderlecht mag in eigen huis op 3 of 4 november aan de bak tegen Linfield in een enkel duel - door de coronamaatregelen zijn de kwalificaties aangepast voor dit seizoen.

Als paars-wit wint, dan volgt nog een tweede en laatste kwalificatieronde op weg naar de zestiende finales. En als reekshoofd heeft Anderlecht eigenlijk geen enkele andere keuze dan doorgaan tegen de Noord-Ieren.

Anderlecht vrouwen
© Louis Evrard

Vorig seizoen speelden de Brusselaars in het Lotto Park ook al tegen Linfield en toen leverde dat een al bij al makkelijke 3-1 zege op, meteen goed voor 9 op 9 voor paars-wit en een stekje in de zestiende finales toen.

Linfield verloor in die campagne ook van LSK Kvinner, maar won wel van PAOK Saloniki en liet vooral veel werkkracht zien. Een jaar eerder pakten ze in een kwalificatiegroep met Ajax nog 0 op 9, het jaar daarvoor idem dito in een groep met onder meer het Poolse Konin.

Weekje rust

Slotsom: geen onoverkomelijke zaak voor Anderlecht, maar uitkijken op 3 of 4 november is natuurlijk wel zeker en vast de boodschap. Met de huidige topvorm van paars-wit zou het zeker geen probleem mogen zijn.

Er is natuurlijk ook het coronaverhaal. Diverse speelsters van Anderlecht gaan aan de bak bij de Red Flames in Litouwen, op dat gebied is het ook geen slechte zaak dat er daarna een week rust is (vanwege geen Beker van België) om het duel met de Noord-Ieren aan te vatten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties