Ella Van Kerkhoven na meer dan zes maanden opnieuw (bijna) voetbalster: "Gent heel dankbaar" en "Te lang mee gespeeld"

Ella Van Kerkhoven na meer dan zes maanden opnieuw (bijna) voetbalster: "Gent heel dankbaar" en "Te lang mee gespeeld"
Foto: © photonews

Ella Van Kerkhoven is momenteel in loondienst van KAA Gent. Na een lange blessure is ze volop bezig terug te knokken. "Ik heb te lang met pijn gespeeld."

Van Kerkhoven had last van een pubalgie en ging eind april onder het mes. Haar onbeschikbaarheid werd oorspronkelijk op een tweetal maanden gerekend, maar ondertussen is ze al zes maanden buiten strijd.

"Ik heb te lang met die blessure gespeeld, waardoor mijn lichaam uit balans is geraakt", aldus Van Kerkhoven bij Sporza daarover. "Mijn rechterkant was zwakker geworden dan mijn linkerkant."

Gentse interesse

"Daar hebben we maanden aan gewerkt, nu kunnen we terug aan voetballen denken. Ik had regelmatig contact met de bondscoach, dat gaf vertrouwen. Zwitserland (1 december, nvdr) komt te vroeg, maar daarna hoop ik terug bij de nationale ploeg te kunnen aansluiten."

Ondertussen tekende ze wel een contract bij de KAA Gent Ladies: "Gent toonde meteen interesse, ze volgen mijn revalidatie ook op en zelfs nog voor mijn contract getekend was hebben ze me geholpen, daar ben ik Gent heel dankbaar voor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties