Analyse Super League voor 1/3e achter de rug, is de uitbreiding een vergiftigd geschenk?

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Super League voor 1/3e achter de rug, is de uitbreiding een vergiftigd geschenk?
Foto: © Louis Evrard

De reguliere competitie van de Super League is ondertussen voor een derde achter de rug. En dus is het tijd om toch even wat eerste, voorzichtige conclusies te trekken.

De Super League werd dit seizoen van zes naar tien clubs uitgebreid en dus spelen nu ook Zulte Waregem, Woluwe, Aalst en Charleroi op het hoogste niveau.

Van meet af aan was er de nodige kritiek te horen dat dat niet zou leiden tot een verhoging van het niveau in de competitie.

De vier nieuwkomers doen het tot op heden sowieso nog niet al te goed. Zulte Waregem speelde al eens gelijk tegen Club Brugge, Woluwe tegen AA Gent.

Verder konden de nieuwkomers nog geen punten pakken tegen de 'oude' teams uit de Super League. En de niveauverschillen waren soms groot: er vielen al uitslagen zoals 7-0, 9-0 en 11-0.

Grote uitslagen

En afgelopen weekend ook een 10-0 tussen Anderlecht - sowieso te sterk voor een groot deel van deze Super League - en Genk, nochtans een team dat er vorig seizoen ook al bij was.

Daar werden de beste speelsters echter weggehaald door Leuven en ... Anderlecht. Gevolg: het verschil tussen de top-5 en de 'bottom'-5 lijkt bijzonder groot. Rest de vraag: is dat een goede zaak voor het Belgisch vrouwenvoetbal?

Anderlecht gaat als een tierelier, maar wat als het eens een tegenstander van formaat tegenkomt in de Champions League? Ook op Europees gebied moeten we dringend punten pakken voor onze coëfficiënt om op termijn een tweede team in de CL te krijgen.

Het is een beetje hetzelfde bij de Red Flames: van wedstrijden tegen Litouwen en Kroatië leren ze al bij al weinig. Op 1 december zal iedereen het matchritme moeten voelen voor een wedstrijd op hoge intensiteit tegen Zwitserland. We hopen op het beste.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties