'Flame of the Game' Tine De Caigny over de kwalificatie: "Iedereen gebrand op revanche, maar 4-0 had niemand verwacht"
A Saliou
| 0 reacties

De Caigny: "Kwalificatie niet enkel belangrijk voor Red Flames, maar ook voor de Belgische vrouwencompetitie"

'Flame of the Game' Tine De Caigny over de kwalificatie: "Iedereen gebrand op revanche, maar 4-0 had niemand verwacht"
Foto: © photonews

De Red Flames hebben zich eerder deze week gekwalificeerd voor het EK 2022. Ze waren gebrand op revanche tegen Zwitserland die hen in 2018 nog een koude douche bezorgde en huiswaarts stuurde tijdens de WK-barrages. En die revanche hebben ze gekregen, en hoe! Ze wonnen in Leuven met maar liefst 4-0!

De Red Flames zijn geplaatst voor het Europees kampioenschap dat in de zomer van 2022 zal doorgaan in Engeland. Het zal de tweede deelname zijn voor de Belgische dames. In 2017 strandden ze in de groepsfase.

Je zou het bijna een galamatch kunnen noemen, de partij van onze Red Flames in Leuven tegen Zwitserland. Ze wilden revanche en die hebben ze gekregen met een eindscore van 4-0.
"Maar de kwalificatie was het belangrijkste", zegt Red Flame Tine De Caigny.

"Naar aanloop van de wedstrijd zat iedereen een beetje in zijn eigen bubbel met muziek in de oren.
De coach gaf ons voor de aanvang dan nog een peptalk en we zeiden ook in de groep dat we toch moesten proberen om niet te veel te stresseren. We moesten gewoon van in het begin ons eigen spel spelen. We kenden allemaal onze eigen rol. Hoe dichter de match kwam, hoe nerveuzer ik toch zelf werd, want je bent je er natuurlijk wel van bewust hoe belangrijk die ene wedstrijd is. Maar ik hield mijn zenuwen onder controle."

Rekening vereffenen tegen Zwitserland

De Red Flames werden in 2018 nog huiswaards gestuurd na twee keer gelijk te spelen tegen Zwitserland tijdens de WK-barrages. Dus ze hadden nog een rekening te vereffenen, legt Tine uit: "De hele ploeg had was echt gebrand op die revanche, Zwitserland had ons al een paar keer genekt."

"Tijdens de WK-barrages hadden ze van ons niet gewonnen, maar door met 2-2 bij ons en dan op hun eigen veld 1-1 gelijk te spelen gingen zij wel door en moesten wij met lege handen huiswaarts keren. Dus het gevoel hing wel in de kleedkamer dat we de Zwitsers nu echt moesten kloppen. Maar 4-0 hadden we helemaal niet verwacht."

De Caigny Tine

De Caigny deed die avond ook haar eigen duit in het zakje met twee doelpunten: "Toen ik Tessa (Wullaert) zag vertrekken op de flank wist ik dat ik me moest reppen naar de box. Ik weet dat ik dan de ballen van haar krijg."

"Dus ik ging mee in duel, en die bal kwam net op de goede plaats om te koppen en dat was echt een heel mooi moment. Iedereen was super blij, maar we beseften natuurlijk wel dat de winst op dat moment nog niet binnen was."

Hogere kijkcijfers voor de Red Flames dan de Champions League wedstrijd Ajax - Liverpool

Een opvallend gegeven na de wedstrijd: Er werd bekend gemaakt dat de wedstrijd van de Red Flames meer kijkcijfers haalde dan de Champions League wedstrijd Ajax - Liverpool. Ook Tine De Caigny was verrast: "Ik zag het zelf op instagram. Ik zat naast mijn mama en zij bevestigde dat het wel degelijk zo was. Dat is écht zot eigenlijk. Wie had ooit gedacht dat meer mensen naar onze match zouden kijken dan naar een match tussen Ajax en Liverpool?"

"Dat is echt goed voor het vrouwenvoetbal en toont ook aan dat het in de lift zit. Ik denk dat iedereen ook gewoon het belang van de wedstrijd kende. Er werd met ons meegeleefd en dat zal ook de reden zijn waarom zoveel mensen gekeken hebben. En we zullen ze ook wel veel kijkplezier bezorgd hebben." (Lacht)

Belangrijke stap voor de Belgische vrouwencompetitie

Er is steeds meer interesse in het vrouwenvoetbal. Ook bij ons werd de vrouwencompetitie, nu de Score Super League, in een nieuw jasje gestoken. Volgens De Caigny was de kwalificatie ook daarom van groot belang: "Dat hangt natuurlijk allemaal een beetje samen. Onze kwalificatie en de interesse in het vrouwenvoetbal."

"Mochten we dit EK niet behaald hebben, ging de interesse misschien een klein beetje afnemen, maar door het te behalen zal het steeds meer kijkers aantrekken. Er was al meer belangstelling, maar door de plaatsing voor het EK zal dat alleen nog maar toenemen. We voelen ook de steun van de Bond. Dat er om de twee weken ook een wedstrijd live te volgen is op Eleven Sports is ook een goed begin."

EK 2022

"Het is nog lang, dus we hebben nog even tijd om ons voor te bereiden. Maar onze eerste doelstelling zal sowieso zijn om voorbij die groepsfase te geraken. Maar dat zal natuurlijk ook een beetje afhankelijk zijn van de groep waarin we terechtkomen", vertelt De Caigny.

"Een persoonlijke doelstelling voor mezelf is gewoon zo fit mogelijk zijn en op mijn best staan. Ik zal dan 25 zijn en in mijn gloriejaren zitten. Dus natuurlijk zal ik mezelf proberen in de kijker te spelen en dan zie ik wel als er een transfer komt of ik een stapje hoger kan geraken. Maar voor mij maakt het niet echt uit persoonlijk wie de doelpunten scoort, zowel we doorgaan als groep. Dat is mijn echte focus", sluit Tine De Caigny af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties