Red Flames én KBVB blijven ambitieus: "Top-10 van de wereld in mijn ogen wel haalbaar"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Red Flames én KBVB blijven ambitieus: "Top-10 van de wereld in mijn ogen wel haalbaar"
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames zijn geplaatst voor het EK 2022 in Engeland. Tussen de WK-kwalificaties door zullen ze zich dus kunnen gaan voorbereiden op het EK. De ambities blijven steil.

Het EK 2022 was een must, daar was iedereen het over eens. De Flames willen tegen 2024 in de top-8 van Europa staan en dan moet je nu altijd bij de beste 16 kunnen eindigen.

Via de play-offs ging dat waarschijnlijk wel gelukt zijn: ploegen als Rusland, Oekraïne of Noord-Ierland kunnen de Flames wel aan.

Geen rem

Maar het had wel ongerustheid tot en met april 2021 met zich meegemaakt: "Dan waren we zes maanden tijd verloren, dat had een rem op alles geplaatst", is manager vrouwenvoetbal Katrien Jans duidelijk in Het Nieuwsblad.

"Het is een katalysator voor de sport, die kwalificatie. Speelsters ontwikkelen, meer aandacht, meer sponsoring en dus ook meer middelen om meer speelsters te doen beginnen sporten. We komen van ver, maar de progressie is en blijft enorm. Top tien van de wereld? Dat is in mijn ogen wel haalbaar als we zo verder doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties