CIJFER VAN DE WEEK: 0,02%: vrouwenvoetbal in de lift? Nog steeds een peulschil zelfs in coronatijden als we kijken naar transferbeleid

Redactie
| 0 reacties
CIJFER VAN DE WEEK: 0,02%: vrouwenvoetbal in de lift? Nog steeds een peulschil zelfs in coronatijden als we kijken naar transferbeleid

Cijfers worden steeds belangrijker in het voetbal, sommige coaches beroepen zich zelfs enkel en alleen op de data om goede van slechte spelers te onderscheiden. Maar ook rondom het voetbal kan je met cijfers alles bewijzen. We doen wekelijks een poging rond een specifiek getal.

Deze week bespreken we graag even de transfergelden die in het voetbal omgaan. Of die door het coronavirus aan banden zijn gelegd?

De FIFA heeft een rapport bekendgemaakt waarin het de cijfers van 2020 heeft vrijgegeven. Er is wel ongeveer zes miljard uitgegeven.

5,4% 'minder'

En toch: dat is meer dan anderhalf miljard minder dan in 2019, waardoor er toch flink minder is uitgegeven. Ook het aantal deals zakte met 5,4 procent: van 18.047 naar 17.077.

Dat is minder, maar nog altijd meer dan in 2018. Het totale gespendeerde geld is wel het laagste sinds 2016, maar de bedragen blijven immens.

Vrouwen?

Zeker als je het vergelijkt met het vrouwenvoetbal. Daar is 70% méér gespendeerd dan vorig jaar, maar daarmee zitten we nu aan een dik miljoen euro. 

De totale investeringen in het vrouwenvoetbal qua transfers zijn dus tot op heden 0,02% van wat aan mannen wordt gegeven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws