CIJFER VAN DE WEEK: 41.000: vrouwenvoetbal zit in België in de lift, maar the sky is the limit

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
CIJFER VAN DE WEEK: 41.000: vrouwenvoetbal zit in België in de lift, maar the sky is the limit

Cijfers worden steeds belangrijker in het voetbal, sommige coaches beroepen zich zelfs enkel en alleen op de data om goede van slechte spelers te onderscheiden. Maar ook rondom het voetbal kan je met cijfers alles bewijzen. We doen wekelijks een poging rond een specifiek getal.

Deze week bespreken we graag even de vrouwen in het voetbal in België. Want daar is toch wel degelijk een ferme groei zichtbaar stilaan.

Dat de Belgian Red Flames meer en meer in de (media-)aandacht komen is een goede zaak, dat de prestaties goed zijn (een EK-ticket is altijd goed voor de exposure) doet de rest.

Red Flames

Het is duidelijk dat heel wat speelsters echte rolmodellen zijn geworden voor de jonge speelsters, die steeds massaler inschrijven in een voetbalploeg.

Tien jaar geleden ging het nog maar over zo'n 21.000 meisjes, ondertussen zijn dat er 41.000. Toch wel een verdubbeling.

Opnieuw verdubbelen?

Knap, maar het kan en moet nog meer zijn. Een nieuw doel werd al gesteld om er zo snel mogelijk 80.000 spelende meisjes en vrouwen van te maken, als het kan al binnen een jaar of drie-vier.

Als we vergelijken met bijvoorbeeld Nederland, waar toch meer dan 150.000 vrouwen voetballen, is er sowieso nog werk aan de winkel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties