Knuffelcontacten tegenover elkaar in Aalst - Anderlecht: "Ploegmaats? Waarom niet bij de Red Flames?"

In coronatijden zijn ze elkaars knuffelcontact, op het veld zijn ze twee keer per seizoen elkaars tegenstander. Hartsvriendinnen uit het Waasland, tegenover elkaar in Aalst - Anderlecht. Zo kan het dus lopen.

Tine De Caigny won onlangs de Gouden Schoen, Chloë Van Mingeroet is ondertussen kapitein van Eendracht Aalst en is na een stapje terug opnieuw flinke passen vooruit aan het zetten richting de top van België.

Zaterdag staan de Wase vrouwen en vriendinnen tegenover elkaar in Aalst - Anderlecht. Of ze ooit nog eens samen zullen spelen in dezelfde ploeg? Dat zou moeilijk kunnen worden, gezien De Caigny mogelijk naar het buitenland zal vertrekken deze zomer.

Ijsje

Maar waarom niet bij de Red Flames? "Chloë is één van de betere linksvoetige centrale verdedigers in de Super League en komt voor mij zeker in aanmerking voor de nationale ploeg. Op zijn minst zou ze een kans moeten krijgen in een trainingsweek of op een stage", aldus De Caigny in een interview op de webstek van Eendracht Aalst.

De twee zijn heel lief voor elkaar, maar zaterdagmiddag zal het hard tegen onzacht zijn: "Ik ben geen type die een tegenstander onderuit schopt, maar als het nodig is om mijn maatje neer te halen zal ik niet twijfelen. Achteraf trakteer ik dan wel op een ijsje", aldus Van Mingeroet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties