Interview Toptransfer voor Gouden Schoen Tine De Caigny: "Ik ben al naar Sturm der Liebe beginnen kijken"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Tine De Caigny heeft een transfer naar de Duitse topclub Hoffenheim te pakken

Toptransfer voor Gouden Schoen Tine De Caigny: "Ik ben al naar Sturm der Liebe beginnen kijken"

Tine De Caigny werd in januari nog verkozen tot de beste vrouwelijke voetballer van het land. En ze heeft intussen haar Gouden Schoen al verzilverd met een toptransfer. De aanvalster trekt naar het Duitse Hoffenheim.

Wij hadden de kans om De Caigny al even te interviewen. Tine, waarom Hoffenheim?

"Het is een ambitieuze club die momenteel in de top drie staat en ze hebben nog meer ambitie. Ik kon mij daar wel in vinden. Het lijkt me een goeie stap. Ook qua positie waarin ze me willen uitspelen."

Zien ze je als spits?

"Ja, ze spelen met twee spitsen en daar zien ze me toch een rol spelen. Maar het zal afhangen van match tot match. Ze hebben ook het loopwerk gezien dat ik verricht voor de ploeg. Ze hebben verschillende matchen gezien, iets wat toch ook belangrijk was voor mij."

Tine De Caigny
© Voetbalkrant.com

Heb je al een gesprek gehad met de coach?

"Ja, en die liet een heel goeie indruk na. Voor mij was het belangrijk om eerst met hem gesproken te hebben. Vooraf zit je toch met de vraag: kent hij me wel? Maar hij wist wel degelijk alles over mij."

Je bent op je 17de al eens naar Noorwegen getrokken. Ben je er nu meer klaar voor?

"Ik ben zeker dat ik er nu klaar voor ben. Ik heb meer ervaring en wil het ook zelf. Ik zag me ook wel voetballen voor Hoffenheim en dat was belangrijk in mijn hoofd. Ik ga me moeten aanpassen. Ik ga er alleen zitten en de competitie zal steviger zijn. Ik zal mijn mannetje moeten staan."

Hoe is je Duits?

"(lacht) Niet al te best. Mijn mama spreekt het wel, want ze is daar geboren. Ik ben wel al aan het oefenen en ben naar Sturm der Liebe beginnen kijken. Dat helpt wel."

Een voordeel: je wordt full time prof.

"Inderdaad! Dat is het leukste. Nu moet ik nog drie dagen per week gaan werken en dan om 20u gaan trainen. Vanaf volgend seizoen staat heel de dag in het teken van voetbal. Gewoon lekker voetballen, dat is ook belangrijk als ik nog wil groeien. En ik kan me ook persoonlijk ontwikkelen. Ik ben gewend om in mijn vertrouwde omgeving te zitten. Nu ga ik daaruit komen. Ik moet nieuwe vrienden maken, een nieuwe cultuur omarmen... Dat zal goed zijn voor mij."

Was de Bundesliga je droomcompetitie?

"Dat niet per se, maar ik bleef daar kalm in. Er werd hard gewerkt voor de volgende stap in mijn carrière. Tom (Van Watermeulen, haar manager, nvdr.) had me ook gezegd om te zien wat er op me afkwam. Hij heeft daar veel tijd in gestoken. Het kantoor had verschillende opties, maar ze werkten naar de perfecte match toe. Met Hoffenheim klopt het plaatje, want het is toch één van de beste competities van Europa."

Je bent nog maar 23, je hebt dus nog tijd om alles te verwezenlijken wat je wil...

"Ja, ik wil mezelf uitdagen, beter worden. Ik ben nu al quasi vaste waarde bij de Flames, maar ik wil daar ook nog belangrijker worden. En op termijn wil ik toch nog die stap naar Engeland zetten, wat toch mijn droom is."

Met de Flames speelde je tien dagen geleden nog tegen Duitsland. Het niveauverschil was wel duidelijk. De Duitse competitie is duidelijk een stap hogerop. Want ging het ook niet te makkelijk met Anderlecht?

"Met Anderlecht steken we er inderdaad bovenuit. Ik ga me in Duitsland elke training opnieuw moeten bewijzen, maar daarvoor doe ik het. En inderdaad, toen we tegen Duitsland speelden, zag je het verschil. We stonden toch met acht spelers uit de Super League op het veld."

Hoe hebben ze bij Anderlecht gereageerd?

"De coach was heel blij voor mij, net als de speelsters. Ik heb altijd heel goed bij Anderlecht gezeten de laatste vijf jaar, maar voor mij was dit een logische stap."

Denk je dat je er even makkelijk doelpunten gaat maken?

"Goh, ik heb de resultaten eens bekeken en daar zitten soms ook toch uitschieters bij. Dus er zullen ook wel ploegen bij zitten waar het iets makkelijker tegen is. Maar de top is breder. Volgend seizoen is het ook de bedoeling om Bayern München en Wolfsburg uit te dagen. De top twee en zelfs de titel zijn de ambitie."

Proficiat Tine en veel succes!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties