Analyse Hoe kan de bizarre nederlaag van RSC Anderlecht na 51 op 51 worden verklaard? Alvast (nog) geen reden tot paniek!

Hoe kan de bizarre nederlaag van RSC Anderlecht na 51 op 51 worden verklaard? Alvast (nog) geen reden tot paniek!
Foto: © Louis Evrard

Het was een opmerkelijk gegeven afgelopen weekend: RSC Anderlecht dat na een 51 op 51 plots in eigen huis verloor van WS Woluwe, het nummer zeven uit de competitie. Of toch niet?

"We hadden 90% balbezit en ik denk niet dat onze verdedigers veel hebben moeten opbouwen. We moeten vooral naar onszelf kijken dat we niet hebben gewonnen", aldus Tessa Wullaert tegen Eleven Sports na de 0-1 nederlaag.

Afscheidnemend coach Wachel had ook zo zijn mening: "Er werd al een tijdje gezegd dat we moesten kampioen worden zonder nederlaag of puntenverlies. Dat is niet wat telt. Wat telt is om het kampioenschap te winnen."

© Louis Evrard

En dus staan ze bij paars-wit mogelijk opnieuw met de voeten op de grond. Toegegeven: er was ook wat pech mee gemoeid. De Caigny trapte eens op de lat, Engelen zat er een paar keer heel goed tussen bij de bezoekers, met het tegendoelpunt was wat pech gemoeid, ...

Het had zeker anders kunnen lopen in het duel tussen Anderlecht en Woluwe. Maar toch: ondanks het vele balbezit en de kansen was er toch bijwijlen iets minder flitsend spel aanwezig in vergelijking met de vorige maanden.

Geen reden tot paniek

Dat was de week ervoor in Gent ook al een beetje zichtbaar en zo vlak voor de play-offs is dat natuurlijk niet meteen een leuk teken aan de wand. Een totale instorting in de play-offs zien we niet meteen gebeuren, maar als het plots allemaal zou tegengaan is er voor Standard & co misschien wél nog iets mogelijk.

Dat de nakende trainerswissel - Johan Walem komt volgend seizoen Wachel aflossen - voor wat extra druk heeft gezorgd? Misschien. Net zoals contractbeslommeringen bij sommige speelsters, het nakende vertrek van Gouden Schoen De Caigny, ... Het kan allemaal meespelen in de finale procentjes. Maar reden tot paniek is zeker nog niet nodig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties