Geen profcontract, maar wel platencontract: de links tussen het songfestival 2021 en de voetbalwereld

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Geen profcontract, maar wel platencontract: de links tussen het songfestival 2021 en de voetbalwereld
Foto: © photonews

Dinsdag 18 mei is het zover: de eerste halve finale van het songfestival. Uiteraard zijn er leden van Hooverphonic supporter van Waasland-Beveren, maar er zijn nog heel wat meer links tussen voetbal en het songfestival vanavond.

Julio Eglesias was ooit doelman van Real Madrid, voor hij via het songfestival van 1970 (vierde plaats) uiteindelijk alle gensters zou gaan slaan in de muziekwereld - tot op heden is hij de bestverkopende Spaanse artiest aller tijden.

Maar ook anno 2021 hebben we een aantal mooie links tussen muziek en voetbal. Zo hebben we met de Maltese Destiny Chukunyere een bekende voetbaldochter. Haar vader Ndubisi Chukunyere kwam vanuit Lagos (Nigeria) naar Malta, waar hij bij diverse topclubs als aanvaller speelde.

Zijn dochter won al het Junior Eurovisiesongfestival in 2015 en is anno 2021 een van de grote favorieten om het festival te winnen, al tippen wij toch de gekke Italianen van Maneskin als eindwinnaar voor het songfestival 2021 - zij komen zaterdag pas in actie.

Met Montaigne is er overigens ook een deelneemster actief die evengoed voetbalster had kunnen zijn. De Australische (geboren als Jessica Alyssa Cerro) was ook de dochter van een bekende voetballer (Gus Cerro) en was op weg naar een profcarrière.

Geen profcontract

Op haar 16e stuurde ze zelfs een filmpje door om als middenveldster te worden toegelaten in het Amerikaanse College Football. In dat filmpje zong ze ook een liedje in, wat haar uiteindelijk geen profcontract maar wel een platencontract opleverde.

De bal ging aan het rollen, ondertussen is ze een gevierd artieste in Australië en wil ze via het songfestival ook daarbuiten doorbreken. En als het niets wordt, kan er toch nog altijd een balletje getrapt worden ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League - Play-off 1

Nieuwste reacties