Analyse CIJFER VAN DE WEEK: 83% - vrouwenvoetbal steeds meer gelinkt aan mannenvoetbal, maar niet altijd op hoogste niveau

Redactie
| 0 reacties
CIJFER VAN DE WEEK: 83% - vrouwenvoetbal steeds meer gelinkt aan mannenvoetbal, maar niet altijd op hoogste niveau
Foto: © photonews

Cijfers worden steeds belangrijker in het voetbal, sommige coaches beroepen zich zelfs enkel en alleen op de data om goede van slechte spelers te onderscheiden. Maar ook rondom het voetbal kan je met cijfers alles bewijzen. We doen wekelijks een poging rond een specifiek getal.

Deze week kijken we even naar de vrouwenclubs in de grote competities. Die worden namelijk steeds meer gelinkt aan de mannenclubs.

In de Premier League hebben alle twaalf de teams uit het hoogste niveau bij de vrouwen ook een mannenclub waaraan ze gelinkt zijn.

In andere competities is dat minder: in totaal zijn 82 van de 98 clubs gelinkt aan de mannenploeg, goed voor zo'n 83%.

Opvallend daarbij is dat wel amper 40% van die clubs ook bij de mannen op het hoogste niveau spelen. Heel veel teams komen dus uit in lagere reeksen bij de mannen.

Topclubs

Dat was ook in het Belgische vrouwenvoetbal tot voor kort zeker de situatie, al zijn ondertussen enkel nog Aalst en Woluwe niet gelinkt aan een eersteklasser bij de mannen (80%).

Gemiddeld genomen zagen de ploegen in 1988 het levenslicht. Zoals geweten is het vrouwenvoetbal pas eind jaren '60 opnieuw mogen opstarten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties