Hoe Nederland het slachtoffer is van zijn doelsaldo: loodzware kwartfinale op komst, heruitgave WK-finale

Hoe Nederland het slachtoffer is van zijn doelsaldo: loodzware kwartfinale op komst, heruitgave WK-finale
Foto: © photonews

Op de Olympische Spelen zit het vrouwentoernooi in de beslissende fase. Vanaf vrijdag staan er de kwartfinales op het programma.

Nederland heeft het in zijn groepsfase alvast prima gedaan, maar wordt daar allerminst voor beloond. Het speelde gelijk tegen Brazilië en haalde flink uit tegen Zambia (10-3) en China (8-2). 

75 goals

Niet meteen grote reclame voor het vrouwenvoetbal, zo'n hoge scores - in de hele groepsfase werden 75 goals gemaakt in 18 wedstrijden, meer dan vier gemiddeld.

Maar vooral: door het betere doelsaldo van de Nederlanders, mogen/moeten zij het opnemen tegen het nummer 2  uit een andere groep en dat zijn de Verenigde Staten.

Zweden vrouwen
© photonews

Die verloren op speeldag 1 eerder verrassend van Zweden (0-3) en zijn niet bezig aan hun beste toernooi, maar ze blijven natuurlijk wel een te geduchten tegenstander. Dat bleek ook nog tijdens de WK-finale twee jaar geleden.

Brazilië komt er dan als nummer 2 in de groep beter vanaf, want zij mogen/moeten tegen Canada aan de bak vrijdag. Met Australië tegen het Verenigd Koninkrijk en Zweden - Japan staan er nog twee kleppers op het programma.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Olympische Spelen

Nieuwste reacties