Erg matige Flames redden toch nog puntje tegen potig Polen

De Belgian Red Flames zijn aan hun weg naar het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland begonnen. In Gdansk wilden de Belgen graag beginnen met een zege, maar dat liep niet van een leien dakje.

In een matige eerste helft viel meteen op dat de Flames het niet onder de markt hadden tegen erg matige Polen. De Flames wilden wel, maar deden weinig met hun initiatief en kwamen bezwaarlijk tot een echt grote kans.

Tison, Biesmans en net na rust Tysiak slikten geel, waardoor iedereen in het hart van het veld op scherp stond. Tekenend in een match waar de duels toch vooral voor de Polen waren. Vlak voor rust kwam de thuisploeg dan ook op voorsprong.

Pajor kon vanuit de carambole na een knappe actie alsnog de 1-0 tegen de touwen schuiven, wat later werd haar 2-0 wegens buitenspel afgekeurd. Meteen ook de ruststand op die manier en werk aan de winkel voor Serneels.

Met Vanmechelen, Eurlings en Teulings kwamen gedurende de tweede helft wat extra jonkies tussen de lijnen en die lieten zich toch zien. De Caigny kreeg een kwartier voor tijd de 1-1 op een schoteltje aangeboden van Eurlings, maar kopte over.

Puntje gered

En toch: even later maakte Cayman met een voorzetschot alsnog de gelijkmaker. België ging daarna ook nog op zoek naar meer, maar kwam achterin ook nog een paar keer goed weg. Zo bleef het bij een gelijkspelletje.

Gezien de wedstrijd mogen de Flames daar wel tevreden mee zijn, maar vooraf werd in een groep met Noorwegen vooral ingezet op overwinningen tegen alle andere teams - al zijn de Polen niet te onderschatten.