Absolute waanzin, telraam nodig: Belgian Red Flames boeken veruit grootste zege uit geschiedenis tegen Armenië

Absolute waanzin, telraam nodig: Belgian Red Flames boeken veruit grootste zege uit geschiedenis tegen Armenië
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames zijn opnieuw drie punten rijker in hun WK-kwalificatiecampagne. En ook de manier waarop mocht er meer dan zijn. Het werd een avond met geschiedenis.

De Red Flames hadden de voorbije jaren al meermaals flink uitgehaald in hun kwalifcatiecampagnes. 12-0 tegen Moldavië, 11-0 tegen Griekenland en Estland, ... Maar tegen Armenië werd een nieuw record behaald. 

En hoe: zeker in de eerste helft ging het bijzonder hard, bij de pauze stond er zelfs al een ongeziene 11-0 op het scorebord. En dan had de Armeense doelvrouw ook nog een vijftal keer uitgepakt met een goede redding.

#BELARM
© photonews
#BELARM
© photonews

De combinaties waren vloeiend, het spel kwam er vaak goed uit en de Belgen waren in alle geledingen gewoon beter dan de Armeniërs. En dus was de tweede helft de meest overbodige ooit misschien wel voor de Belgen.

19-0

Het tempo werd iets minder, maar ook na de koffie bleven de Flames af en toe een doelpuntje meeprikken. Amber Tysiak maakte een hattrick, ook Tine De Caigny en Tessa Wullaert slaagden daarin. Die laatste maakte er zelfs vijf.

Verder prikten ook Eurlings (2x), Teulings (2x), Vanhaevermaet, Cayman (2x) en Wijnants, goed voor een 19-0 eindscore. De Flames kunnen er zelf niet aan doen, maar reclame voor het vrouwenvoetbal is het niet. En tegen Polen zal het heel andere koek zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties