Genk Ladies komen met krachtige boodschap tegen racisme: "Deze grond heeft ons samengebracht"

Genk Ladies komen met krachtige boodschap tegen racisme: "Deze grond heeft ons samengebracht"
Foto: © Louis Evrard

De KRC Genk Ladies trainen momenteel volop om zich klaar te maken voor het vervolg van het seizoen in de Super League. Ondertussen zijn ze met een ferm statement gekomen.

De Genk Ladies gaan samen met de mannen de strijd aan tegen discriminatie en racisme, zoveel is duidelijk middels een krachtige boodschap.

"Deze grond, hier in Genk, heeft ons samengebracht. Mensen van over de hele wereld. Verschillende inzichten. Verschillende tinten. Maar altijd blauw. Altijd Genk", klinkt het.

"Het kenmerkt ons als gemeenschap. Het versterkt ons als gemeenschap. 33 jaar geleden, vandaag en ook morgen. Inclusie is geen modewoord. Het is een werkwoord. Dagelijks nog zijn mensen het slachtoffer van discriminatie en racisme. Ook hier, op onze grond."

"KRC Genk Ladies zal elke vorm van racisme of discriminatie op basis van huidskleur, geslacht, geaardheid of religie sterk blijven veroordelen. Haat ten aanzien van onze supporters, onze speelsters en ook onze tegenstanders heeft op onze grond geen plaats. #mijnploeg #krcgenkladies #krcgenk #"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties