Lenie Onzia beleefde coronamaanden niet als iets negatiefs: "Gek hoe snel je hervalt in bepaalde patronen"

Lenie Onzia beleefde coronamaanden niet als iets negatiefs: "Gek hoe snel je hervalt in bepaalde patronen"
Foto: © photonews

De coronacrisis heeft de voorbije jaren voor een nieuwe aanpak gezorgd bij vele mensen. Dat was ook zo bij de Red Flames. Voor Lenie Onzia was het tijd om even terug te koppelen.

"Het was een beetje een andere aanpak natuurlijk. Afstand houden, met bepaalde zaken rekening houden", aldus Lenie Onzia in 2021 in gesprek met Voetbalkrant.com. "Zowel in het dagelijkse leven als op trainingen en naar wedstrijdsituaties toe."

"Materialen ontsmetten, trainen met afstand, ... Je merkt wel dat er praktische bezwaren zijn geweest, ook bij de Yellow Flames waar ik training gaf bijvoorbeeld. Maar alles bij elkaar is het vlot verlopen, je went al bij al snel aan zo'n dingen."

Even op een pauzeknop kunnen duwen

De middenveldster van de Red Flames en Oud-Heverlee Leuven genoot al bij al zelfs van de maanden in lockdown: "Ik zag het niet als iets negatiefs op zich, neen. Het is heel aangenaam geweest om veel rust te kunnen nemen en veel tijd te hebben met het gezin."

"Met voetbal, werk en privé was het vroeger nogal druk en een rush van hier naar ginder, nu kon ik wat meer tijd nemen. Het was een beetje zoals op een pauzeknop duwen, wat minder planmatig allemaal", gaf Onzia aan.

Camino

"Ik heb veel kunnen lopen, kunnen fitnessen, alles wat in de mogelijkheden lag. Maar je gaat ook snel terug naar het patroon dat wordt opgelegd en waar we nu in zitten."

"Ik heb ooit eens de camino gestapt van Parijs naar Santiago de Compostela. Dan ben je even weg van de wereld. Maar ook toen was ik ervan versteld hoe snel je daarna terug in de normale dingen van de wereld vervalt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws