Red Flames winnen Pinatar Cup na strafschoppen tegen Rusland

Red Flames winnen Pinatar Cup na strafschoppen tegen Rusland
Foto: © photonews

De Red Flames hebben gisterenavond de Pinatar Cup gewonnen. In het vriendschappelijk toernooi klopten ze in de finale Rusland na strafschoppen.

België begon het best en dat resulteerde na negen minuten in een goeie kans voor Cayman, in één tijd diep gestuurd door Biesmans. Maar de speelster van Lyon trapte op de vuisten van de Russische doelvrouw. Even later opnieuw Belgisch gevaar met een hoekschop van Onzia, Blom kopte naast.

Daarna werd Rusland zoetjesaan de betere ploeg. Dat resulteerde niet in grote kansen, wel in een reeks hoekschoppen. Op nog een andere stilstaande fase kwam Rusland het dichtst bij een doelpunt: De Caigny kopte een vrije trap door in de verkeerde richting, Evrard was verrast en moest de bal lossen maar Rusland kon niet profiteren.

Het bleef 0-0 en dus moesten strafschoppen uitsluitsel brengen. Philtjens miste de eerste voor België, Wijnants, De Caigny, Cayman en Evrard zelf (!) scoorden wel. Ook Rusland bleef foutloos tot strafschop nummer 5: Sheina trapte naast. Het bleef gelijk tot 6-6, waarna Vanwijnsberghe scoorde en ook de Russin Simanovskaja naast trapte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties