Club uit Edegem wint prestigieuze UEFA-prijs voor beste Amateurclub van Europa

Kenny De Block
| 0 reacties
Club uit Edegem wint prestigieuze UEFA-prijs voor beste Amateurclub van Europa
Foto: © photonews

Ik Dien, een amateurclub uit Edegem in de provincie Antwerpen, heeft de prijs van beste Amateurclub in Europa gewonnen. Een award voor de club die het meeste aandacht besteedt aan 'breedtesport', oftewel voetbal voor iedereen.

IK Dien opgericht in 1924 telt 800 leden, waaronder 700 voetballers. Spelers met verschillende leeftijden, geslachten, culturen, huidskleuren... De club uit Edegem wil iedereen de kans geven om van voetbal een hobby te maken. De jongste voetballer is vier jaar oud, terwijl de oudste 85 jaar telt.

De afgelopen jaren heeft IK Dien veel aandacht besteed aan vrouwenvoetbal. Het organiseert bijvoorbeeld zelf vrouwen voetbaltoernooien. "Vrouwen- en meisjesvoetbal is zeer belangrijk voor IK Dien. We zijn enorm gegroeid in vrouwenvoetbal. We hebben een tweede, derde en vierde generatie van voetballers wat een grote groep is", zegt Ludo Frans, president van IK Dien aan de UEFA.

IK Dien is trots met de prijs van beste Amateirclub in Europa. "Het is de verdienste van de trainers, coaches en vrijwilligers voor hun harde geleverde werk. Ik ben verrast en vereerd, maar ook zeer trots", vertelt een fiere Ludo Frans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties