Bekerfinale werd ontsierd door harde kernen Standard en Anderlecht: vier politiemannen gewond
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Bekerfinale ontsierd door harde kernen Standard en Anderlecht: vier politiemannen gewond

Bekerfinale werd ontsierd door harde kernen Standard en Anderlecht: vier politiemannen gewond
Foto: © photonews

De bekerfinale bij de vrouwen tussen Anderlecht en Standard is naast het veld ontspoord. Leden van beide harde kernen zakten af naar Mechelen en maakten amok met de politie. Vier politiemannen werden gewond, twee honden waren achteraf getraumatiseerd door bommetjes.

De politie van Mechelen ving 80 ultra's van Standard op in het station en daar ging het al mis bij een controle. “Wanneer een van hen, na het aantreffen van vuurwerk, apart werd genomen voor een grondige controle, riep hij zijn kompanen op om hem te komen ontzetten. Onze collega’s werden hierbij aangevallen en diende pepperspray te gebruiken”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande in HLN.

“Tijdens de wedstrijd werden onze collega’s door de ultra’s aanhoudend bekogeld met talloze voetzoekers. Hierbij raakten twee hondengeleiders en hun hond gekwetst. De inspecteurs hebben last van oorsuizingen, terwijl hun honden getraumatiseerd zijn. Bij andere opstootjes liepen nog eens twee collega’s een hoofdwonde en kneuzing op”, klinkt het.

Achteraf wilden leden van de harde kern van Anderlecht de confrontatie aangaan met de Standard-aanhang, maar de politie begeleidde beide supportersgroepen naar het station en naar hun auto's. Eén supporter werd gewond toen hij van de boventribune naar beneden tuimelde, gelukkig voor hem op een reclamedoek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties