Top&Flop Super League: Anderlecht, OH Leuven en Genk vs Gent, het algemeen niveau en speelsters die vertrekken

Redactie
| 0 reacties
Super League: Anderlecht, OH Leuven en Genk vs Gent, het algemeen niveau en speelsters die vertrekken
Foto: © Essevee

Ook in het seizoen 2021 - 2022 stonden we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden. Maar er was ook de Super League. Wat viel ons op dit seizoen bij de vrouwen? Een analyse.

TOP

Anderlecht

Vijf titels op rij en ook nog eens de Beker van België winnen. Anderlecht was - ondanks een moeilijke start - opnieuw oppermachtig.

Tessa Wullaert werd opnieuw topschutter en assistenkoningin, Johan Walem leerde het vrouwenvoetbal kennen en de tegenstand ging ten onder.

OH Leuven

Maar sommige van de tegenstanders lieten zich niet zomaar afslachten. Zeker OH Leuven speelde een prima seizoen.

Het klopte Anderlecht meermaals en ging pas in de play-offs kopje onder. Veel jeugd, aangevuld met ervaring, het was een succesrecept.

OH Leuven Vrouwen
© Louis Evrard

KRC Genk

Een recept dat ook in Genk werd uitgeprobeerd. De Limburgers zijn onder Guido Brepoels de kiemen aan het leggen voor een mooie toekomst.

Afgelopen seizoen werd al - enigszins verrassend - play-off 1 gehaald. Dat heeft voor extra leermomenten tegen de topclubs gezorgd.

FLOP

Algemeen niveau

De Super League wordt steevast verkocht als een topproduct. Toch hebben we ook dit seizoen nog een aantal keren resultaten gekregen waar niemand beter van wordt.

Charleroi vrouwen
© Louis Evrard

Tien clubs op het hoogste niveau? Dat zijn er eigenlijk te veel voor het aantal speelsters die we ter beschikking hebben. Volgend jaar worden dat er elf, het competitieformat zal er ook niet wel bij varen.

AA Gent

De KAA Gent Ladies hebben het geweer een beetje van schouder moeten veranderen, maar dat ze play-off 1 niet haalden was toch een teleurstelling.

Met beperkte middelen speelden ze jarenlang mee met de groten, waarbij ook een aantal bekerzeges werden geboekt. Nu was het een beetje een einde van een tijdperk - de coach trekt naar Anderlecht.

Topspeelsters vertrekken

Dat er met Isabelle Iliano, Tessa Wullaert en Féli Delacauw drie Red Flames naar een team als Fortuna Sittard trekken?

Dat is geen goed nieuws voor de competitie, die zo toch opnieuw heel wat talent en niveau zien verdwijnen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties