Aline Zeler hoopt op mentaliteitswijziging voor vrouwenvoetbal: "Flames kunnen motor zijn"

Aline Zeler hoopt op mentaliteitswijziging voor vrouwenvoetbal: "Flames kunnen motor zijn"
Foto: © photonews

Vijf jaar geleden was ze er zelf bij op het EK in Nederland, ondertussen is ze met voetbalpensioen. Toch volgt Aline Zeler het Belgisch vrouwenvoetbal nog steeds op de voet.

Afgelopen seizoen was ze coach bij Charleroi, terwijl ze uitkijkt naar wat de Flames vermogen op het EK in Engeland. Al beseft ze dat er een mentaliteitswijziging moet komen.

Mentaliteitswijziging

"De gemiddelde leeftijd in onze liga is 22 jaar, daarmee haal je niet het niveau van andere topcompetities. Of van de BeNe League die enkele jaren geleden opgedoekt werd. Eerlijk: daarom adviseer ik mijn beste speelsters ook om naar het buitenland te vertrekken als ze stappen vooruit willen zetten. Althans, tot onze Belgische liga wat aan maturiteit wint", klinkt het bij Pickx+ Sports.

"Ik vraag geen salarissen à la Mbappé, hè. Gewoon een minimum aan budget zodat de vrouwen als profsporter kunnen functioneren. Onze nationale ploeg kan de motor zijn in die mentaliteitswijziging. Dat ze zeggen: we spelen niet zolang we niet eerlijk behandeld worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties