belBelgië
ijsIJsland
0-1
50'
1-1
Datum: 10/07/2022 18:00
Competitie: EK
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: King Power at Den Dreef

Flames beginnen met puntendeling aan EK, Evrard pakt strafschop

Flames beginnen met puntendeling aan EK, Evrard pakt strafschop
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames openden hun EK vrouwenvoetbal in Engeland met een wedstrijd tegen IJsland. Een overwinning kon de Flames een boost geven in de zoektocht naar de kwartfinales.

IJsland is op papier de minste van de drie tegenstanders in een poule met ook nog Frankrijk en Italië. En dus hadden de Flames eigenlijk geen enkel excuus tegen IJsland, al waren het de noorderlingen die het best aan de wedstrijd begonnen.

Flames
© photonews

Jonsdottir toonde haar gevaarlijke moves, maar werd meermaals uit de actie gehouden door Jody Vangheluwe - misschien wel de verrassing in de basiself van Ives Serneels en zo met Cayman en Dhont op de flanken. 

Evrard pakt strafschop

Dhont kwam met een kansje op slag van rust, daarvoor was het vooral IJsland dat zich had laten zien. Na handspel van Philtjens kregen ze zelfs een strafschop, maar die werd door Evrard gestopt na zwak intrappen van Thorvaldsdottir. 

Na de pauze hetzelfde beeld en dat leverde nu wél op. Een hoekschop resulteerde uiteindelijk in een lekkere voorzet van Vjilhamsdottir en de 0-1 via Thorvaldsdottir, die zo haar gemiste strafschop wat kon vergeten.

Vanhaevermaet faalt niet

De Flames werden wakker geschud door de achterstand en kwamen nadrukkelijker dreigen. Cayman en Wullaert roerden zich, na een fout op Dhont ging de bal op het uur op de stip en Vanhaevermaet maakte er de 1-1 van. 

© photonews
Flames

En dus kregen we een absolute nagelbijter, met kansjes aan beide kanten in het laatste halfuur. De IJslanders vanop stilstaande fases, de Flames steeds meer ook met leuk uitgespeelde acties. Wullaert kwam een paar keer in de buurt.

Het werd een prangertje aan beide kanten, met wisselende kansen en af en toe ferme paniekmomentjes. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor beide ploegen met een puntendeling beginnen aan het EK vrouwenvoetbal.

Opstellingen

België België

  Speler G Beoordeel
1 Evrard Nicky 90' -
2 Philtjens Davina   90' -
6 De Caigny Tine 90' -
9 Wullaert Tessa 90' -
10 Vanhaevermaet Justine ⚽   90' -
11 Cayman Janice 90' -
13 Dhont Elena 90' -
18 De Neve Laura 90' -
20 Biesmans Julie 90' -
  Bank G Beoordeel
3 Van Kerkhoven Ella -  
5 Wijnants Sarah -  
12 Lemey Diede -  
17 Tison Charlotte -  
22 Deloose Laura -  

IJsland IJsland

  Speler G Beoordeel
2 Atladóttir Sif 90' -
4 Viggosdottir Glodis Perla 90' -
5 Jónsdóttir Gunnhildur Yrsa 90' -
10 Brynjarsdottir Dagny 90' -
  Bank G Beoordeel
16 Jensen Elín Metta -  
17 Albertsdottir Agla Maria -  
Herbeleef België - IJsland

Vooraf