19-jarige invalster beslist boeiende wedstrijd tussen Zweden en Zwitserland vol knappe goals

Op het EK vrouwenvoetbal zijn we bezig aan de tweede speeldag. En dat leverde een prima wedstrijd op.

Op speeldag 1 had iedereen gelijkgespeeld en dus was het voor beide ploegen alle hens aan dek. Zweden trok meteen ten strijde, maar had het niet makkelijk tegen de stugge Zwitsers.

Doelpunten bleven lange tijd uit, in de eerste helft kreeg Zwitserland bijna een strafschop, maar na overleg tussen VAR en ref kwam die er niet.

Na de pauze maakte Rolfö er snel 1-0 van, maar enkele minuten later was het via Bachmann alweer op enig mooie wijze gelijkgemaakt.

De sterspeelster van de Zwitsers moest er even later wel af, een omslagpunt in de wedstrijd. De negentienjarige Bennison - ook een invalster - maakte vervolgens het winnende doelpunt voor de Zweden, die nog twee goals afgekeurd zagen voor buitenspel.