Nederland komt met de schrik vrij en mag naar kwartfinales op EK vrouwenvoetbal

Nederland komt met de schrik vrij en mag naar kwartfinales op EK vrouwenvoetbal
Foto: © photonews

In groep C van het EK vrouwenvoetbal was het in beide wedstrijden alle hens aan dek. En dus was het afwachten wie de kwartfinales zou gaan bereiken. Zwitserland moest winnen van Nederland om nog kans te maken.

Nederland kon opnieuw rekenen op Jackie Groenen na een corona-isolatie, terwijl Vivianne Miedema nog in isolatie zat. De Oranje Leeuwinnen moesten echter meteen achteruit tegen een enthousiast Zwitserland.

De eerste aanvalsgolf werd weerstaan, daarna kwamen de Nederlanders wat beter in de wedstrijd. Een gelijke ruststand (0-0) was al bij al misschien wel logisch.

© photonews
© photonews

Meteen na de pauze leek Nederland op rozen te zitten, toen Crnogorcevic een bal voorbij haar eigen doelvrouw kopte: 1-0.

Lang stonden de Zwitsers niet op achterstand, want via Reuteler was het snel weer 1-1 op Bramall Lane in Sheffield.

Met schrik vrij

Sow kreeg even later de kans om erop en erover te gaan, maar tot twee keer toe - en met hulp van de paal - kon van Domselaar de 1-1 op het bord houden. Dat moest ze wat later ook doen op een weergaloze trap van invalster Xhemaili.

Het doelpunt viel echter aan de andere kant, waar Leuchter het winnende doelpunt lukte. Pelova en Leuchter maakten er zelfs nog 4-1 van. Nederland kwam zo met de schrik weg, maar door de ruimere zege van Zweden moeten ze in de kwartfinale als tweede in de groep wel tegen Frankrijk aan de bak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties