CIJFER VAN DE WEEK: 12 - De Flames in de grote competities van de wereld (en het gaan er nog meer worden)

CIJFER VAN DE WEEK: 12 - De Flames in de grote competities van de wereld (en het gaan er nog meer worden)
Foto: © photonews

Cijfers worden steeds belangrijker in het voetbal, sommige coaches beroepen zich zelfs enkel en alleen op de data om goede van slechte spelers te onderscheiden. Maar ook rondom het voetbal kan je met cijfers alles bewijzen. We doen wekelijks een poging rond een specifiek getal.

Deze week gingen we eens kijken naar het vrouwenvoetbal, zo midden in het EK vrouwenvoetbal dat gaande is in Engeland.

Zo maakte het CIES een overzicht van een aantal cijfers rondom het vrouwenvoetbal in de top-10 competities van de wereld.

Expatriotten

Daaruit blijkt dat er steeds meer speelsters ergens in het buitenland gaan spelen en daar ook meer en meer minuten krijgen.

De USA is met 82 speelsters in de top-10 competities een van de absolute exportlanden, terwijl ook Zweden (46) en Canada (42) er veel in hun rangen hebben.

Qua Belgen zaten we in 2022 ondertussen op 12 namen op het hoogste niveau in het buitenland. Met onder meer Wullaert, Teulings en Délacauw die naar Fortuna Sittard trekken zal het aandeel alleen maar stijgen.

Als we het in percentages bekijken, dan zijn er 30,9% speelminuten gegeven aan buitenlanders in de top-10 competities. Vijf jaar eerder was dat nog amper 21,6%.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties