De Red Flames geloven in een zege tegen Noorwegen in een uitverkochte Den Dreef

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
De Red Flames geloven in een zege tegen Noorwegen in een uitverkochte Den Dreef
Foto: © photonews

De Red Flames spelen vanavond tegen Noorwegen. Het is hun voorlaatste wedstrijd in de WK-kwalificatie. Den Dreef is alleszins al uitverkocht.

Op het afgelopen EK haalden de Red Flames de kwartfinales en ze kenden daardoor een vertrouwensboost. Enkele weken later spelen ze hun laatste 2 WK-kwalificatiewedstrijden. De 1e is thuis tegen Noorwegen, een topland. 

Als de Flames met 4-0 winnen, kunnen ze zich rechtstreeks kwalificeren voor het WK. De uitdaging is dus groot. "We geloven erin", zei bondscoach Ives Serneels aan Het Laatste Nieuws. "We hebben de kwaliteiten om Noorwegen pijn te doen. Ook kende Noorwegen problemen. De bondscoach werd na de 8-0 tegen Engeland en de uitschakeling tegen Oostenrijk ontslagen. Ook Graham Hansen is er niet bij door hartproblemen."

Serneels ziet een overwinning tegen een topland als een volgende stap. "We moeten daarin nog vooruitgang boeken", zei hij aan Sporza. "Maar we zitten in een positieve flow en de maturiteit is veranderd. Tijdens het EK heeft deze groep stappen gezet."

De Flames zullen alleszins op veel steun kunnen rekenen. Hun thuishaven, Den Dreef is helemaal uitverkocht. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties