Eindelijk doorselecteren? Ives Serneels neemt 2,5 debutanten op in selectie Red Flames en er zijn nog meer jonkies

Eindelijk doorselecteren? Ives Serneels neemt 2,5 debutanten op in selectie Red Flames en er zijn nog meer jonkies
Foto: © photonews

In 2022 was er de eerste Arnold Clark Cup, in 2023 zal er een tweede editie zijn. En daar zullen ook de Flames present tekenen. Met een aantal nieuwkomers.

De Belgian Red Flames hebben alvast een 26-koppige selectie bekendgemaakt voor de duels met Engeland, Zuid-Korea en Italië van 16 tot 22 februari.

En Ives Serneels had daarbij een aantal knopen door te hakken. Zo is Amber Tysiak er niet bij, omdat er de laatste maand van haar geen spoor is bij West Ham United in de wedstrijdselecties. Er wel terug bij: Jassina Blom, die geregeld haar doelpunt meepikt bij Granadilla Tenerife. Op een terugkeer van Yana Daniëls (Liverpool) blijft het wachten.

Na het EK 2022 zijn er weinig tot geen speelsters gestopt als international en dus zijn er weinig namen waar we echt van verschieten tussen de 26 namen.

Toch zijn er een aantal namen die nog niet te vaak hun kans kregen in de selectie van de Belgian Red Flames. Fran Meersman (20) bijvoorbeeld zit aan twee caps bij de nationale ploeg, terwijl de ook nog steeds maar 20-jarige Féli Delacauw al aan 13 caps zit. Ook Jill Janssens (19, 11 caps) en Marie Detruyer (19, 2 caps) blijven zeer jong.

Nieuwkomers

Welma Fon (20) van Standard speelde al heel wat wedstrijden bij de U23 en de High Potentials, nu kan ze mogelijk haar debuut maken bij de Red Flames. In de Super League kwam ze dit seizoen al aan vier doelpunten.

Voor Valesca Ampoort (18, OH Leuven) is het na enkele selectie bij onder meer de U19 de eerste keer op het volwassenenniveau dat ze opgeroepen wordt en dat geldt ook voor Michelle Colson (24, Anderlecht) al speelde zij al bij de Futsal Flames. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties