Analyse Mogen we dromen? Ives Serneels geeft jeugd eindelijk een kans, WK 2027 (in eigen land?) als ultieme bekroning

Mogen we dromen? Ives Serneels geeft jeugd eindelijk een kans, WK 2027 (in eigen land?) als ultieme bekroning
Foto: © photonews

Op de Arnold Clark Cup 2023 hebben de Belgian Red Flames hun eerste twee duels gewonnen. En dat deden ze met toch wel wat nieuwe gezichten. Hoopvol?

Tegen Zuid-Korea moest bondscoach Ives Serneels deels uit noodzaak door een aantal blessures bij Kees en De Neve voor een onuitgegeven defensie kiezen, met daarbij ook debutante Michelle Colson in de defensie.

De 24-jarige speelster van Anderlecht deed het zeker niet slecht. Ondertussen maakte de 18-jarige Valesca Ampoorter (OH Leuven) indruk op het middenveld tegen de Koreanen. Zij kreeg in de selectie de voorkeur op onder meer Marie Minnaert van Club Brugge, die naar de U23 werd geschoven.

© photonews

Op speeldag 1 tegen Italië had Marie Detruyer (19, OH Leuven, foto) in haar derde wedstrijd voor de Flames ook al een prima wedstrijd afgewerkt én bovendien ook voor het eerst de netten doen trillen in het shirt van de nationale ploeg. 

Nieuwe weg?

Na het EK 2022 zijn er weliswaar weinig tot geen speelsters gestopt als international, maar toch lijkt de nieuwe weg stilaan ingeslagen. Welma Fon (20, Standard) viel in tegen Zuid-Korea en werd zo de derde debutante op de Arnold Clark Cup.

Met Fran Meersman (20, 3e cap) en Jill Janssens (19, 12e cap) speelden tegen Italië nog een aantal jonkies, ook Féli Delacauw en Hannah Eurlings kregen speelminuten. Wie van hen we ook tegen Engeland aan het werk zien? Dat is een vraag voor woensdagavond.

WK 2027

Maar met oog op de EK-kwalificaties voor 2025 is het goed dat Serneels jongelingen een kans geeft om hun debuut te maken bij de Flames. Het absolute doel blijft de Europese (sub)top en vooral eens een WK halen. 

En wat als dat WK 2027 in eigen land zou zijn? Een 'bid' samen met Duitsland en Nederland ligt op tafel en maakt zeker kans. Dan is het zaak om geen mal figuur te slaan en zo de motor eindelijk te laten aanslaan. Met de komende generatie zit er misschien wel muziek in ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties