Ervaring opgedaan bij Rode Duivels: Franse voetbalbond denkt aan erg opvallende nieuwe naam als bondcoach bij de vrouwen

Ervaring opgedaan bij Rode Duivels: Franse voetbalbond denkt aan erg opvallende nieuwe naam als bondcoach bij de vrouwen

Een weekje na het ontslag van Corinne Diacre als bondscoach bij de Franse nationale ploeg wordt uitgekeken naar een opvolger. Een verrassende naam ligt in de pijplijn.

In Frankrijk was het alle hens aan dek met oog op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. De Fransen zijn daar een van de favorieten.

Wendie Renard, Kadidiatou Diani en Marie-Antoinette Katoto besloten een paar weken geleden te stoppen met de nationale ploeg, waarop bondscoach Corinne Diacre als gebeten hond werd ontslagen.

Diacre Corinne
© photonews

Of dat ook betekent of Renard & co terug naar de nationale ploeg komen, zal nog moeten blijken, maar er is ondertussen wel ander nieuws.

Bij L'Equipe weten ze dat de opvolging ondertussen alvast gezocht wordt en daarbij zijn ze uitgekomen bij een bijzondere naam.

Henry

Niemand minder dan gewezen assistent bij de Rode Duivels Thierry Henry staat blijkbaar helemaal bovenaan het verlanglijstje.

Hij zou op die manier een nieuwe job als T1 kunnen aannemen. Bij de Belgen deed hij de nodige ervaring op. Of hij openstaat voor een avontuur bij de vrouwen? 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties