Standard gaat professionaliseren: hoger budget, een beter trainschema en aandacht voor menstruatiecyclus

Bij Standard hebben ze de nodige ambities voor het vrouwenvoetbal uitgesproken. Er is meer dan enkel de bekerfinale.

Half mei mag Standard de bekerfinale in eigen huis spelen en zo op zoek gaan naar een nieuwe prijs, ook in de Super League kunnen ze nog meespelen dit jaar.

Maar er is meer, want de Rouchettes willen gaan professionaliseren. Dat hebben ze aangegeven op een persconferentie in Luik.

Vanherle
© photonews

"We gaan niet al onze speelsters onder contract leggen, maar wel meer gaan trainen. 4 of 5 keer per week, waarvan drie keer in de voormiddag", aldus Ingrid Vanherle - directeur generaal van het vrouwenvoetbal bij Standard.

"Die nieuwe timing moet ervoor zorgen dat de speelsters meer voor hun sport kunnen leven. Dat zijn we nu al aan het implementeren."

Menstruatiecyclus

"Het is een grote verandering, we hopen dat andere ploegen zullen volgen in ons model. We gaan ook meer accenten leggen op de menstruatiecyclus. Dat heeft een directe invloed op sportprestaties, daar ben ik van overtuigd."

Er zal ook verder ingezet worden op trainingen en voedingsplannen. Het budget zal ook worden opgeschroefd mettertijd. Daartoe wordt ook op sponsoring gerekend. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties