Na tirade van FIFA-baas Infantino is er nog altijd geen akkoord voor WK vrouwenvoetbal

Na tirade van FIFA-baas Infantino is er nog altijd geen akkoord voor WK vrouwenvoetbal
Foto: © photonews

FIFA-baas Gianni Infantino staat erom bekend dat hij de harde taal niet schuwt. Vorige maand heeft hij de druk op tv-zenders in Duitsland, Frankrijk, Engeland, Spanje en Italië verhoogd. Er is nog geen oplossing.

Infantino was erg ontevreden met de voorstellen op dit moment uit de vijf grote Europese landen. “De biedingen, in het bijzonder die uit de vijf grote Europese landen, zijn nog steeds zeer teleurstellend en simpelweg onacceptabel”, zei de Italiaanse Zwitser bij een persbijeenkomst in Genève.

Infantino verklaarde verder dat “het als FIFA onze morele en wettelijke verplichting is om het WK vrouwenvoetbal niet te onderschatten”. “We zijn genoodzaakt het WK niet uit te zenden in de vijf landen als de biedingen niet eerlijk verlopen.”

Niet op tv?

Er zouden boden van 1 tot 10 miljoen euro zijn binnengebracht, terwijl dat voor het WK mannenvoetbal tot 200 miljoen euro ligt in de betrokken landen.

Een oplossing is er nog niet en dus zou het zomaar kunnen dat er gewoon geen WK te zien is in de vijf landen. Het WK begint binnen anderhalve maand.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

 Speeldag 1

Nieuwste reacties