Gouden Schoen wordt bij de vrouwen nog meer een amalgaam van veel en niets tegelijk

Gouden Schoen wordt bij de vrouwen nog meer een amalgaam van veel en niets tegelijk
Foto: © photonews

De Gouden Schoen bij de vrouwen krijgt een opwaardering dit seizoen. Al is er ook slecht nieuws te melden.

Het goede nieuws is dat er vanaf dit jaar twee stemrondes zijn, waardoor het mannenvoetbal en vrouwenvoetbal nog wat meer gelijkgeschakeld worden.

Daardoor kan er deze zomer gestemd worden en ook eens aan het einde van het jaar, waardoor een jaar in twee delen wordt gedeeld en echte sterktes en continuïteit meer beloond kunnen worden.

Vatafu
© Louis Evrard

Aan het probleem dat er zowel speelsters uit binnen- als buitenland kunnen winnen is er dan weer niets veranderd. Integendeel.

Geen twee prijzen

Op de stemformulieren kan je nu ook stemmen voor de Roemeense Stefania Vatafu van Anderlecht, maar evengoed nog steeds op Flames die in het buitenland spelen.

Daardoor is het meer en meer een amalgaam aan het worden van het grote niets. Wordt het niet eens tijd voor twee prijzen? Het is minstens iets om over na te denken.

Nicky Evrard
© photonews

Er is al langer dan vandaag op dat gebied een discrepantie tussen mannen en vrouwen, waar ook al naar gevraagd werd om op te lossen.

Ondertussen kan er dus ook nog steeds op de Flames in het buitenland gestemd worden dus, maar het is heel moeilijk om alle prestaties te vergelijken - zeker aangezien de nationale ploeg in principe niet zou mogen meegenomen worden in het oordeel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws