Bondscoach Serneels reageert op afscheid Red Flame: "Groot verlies"

Bondscoach Serneels reageert op afscheid Red Flame: "Groot verlies"

Bij de Belgian Red Flames zijn de volgende doelen bekend: de Nations League en het EK 2025 proberen te halen. Julie Biesmans stopt echter als international. En dat slaat een serieuze krater.

De 29-jarige Julie Biesmans heeft besloten om haar interlandcarrière te stoppen. Ze verzamelde doorheen de jaren liefst 104 caps voor haar land, maar stopt er nu dus mee als international.

Ze wil zich meer gaan bezighouden met haar gezinsleven - Biesmans werd afgelopen jaar moeder van een zoontje met haar partner. En dat heeft dus zijn gevolgen. 

Bescheidenheid

Ook voor bondscoach Ives Serneels, die een belangrijke pion uit zijn team ziet vertrekken. "Het afscheid van Julie betekent een groot verlies voor de ploeg. Op Julie kon je altijd rekenen. Ook al koos ze zelf voor een rol buiten de schijnwerpers, ze was een van de belangrijkste speelsters van de voorbije jaren."

"Ze was mijn schaduwkapitein en groeide bij haar ploeggenoten uit tot een natuurlijke leider en vertrouwenspersoon. Als er iets haar sierde was het wel haar bescheidenheid", aldus Serneels op de webstek van de Belgische voetbalbond.

Biesmans Serneels
© photonews
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties