Patstelling totaal in Spaans vrouwenvoetbal: Hermoso niet in selectie, stakende speelsters wel

Patstelling totaal in Spaans vrouwenvoetbal: Hermoso niet in selectie, stakende speelsters wel
Foto: © photonews

De zaak rond de Spaanse bondsvoorzitter Luis Rubiales is geen frisse zaak. En de storm is zeker nog niet gaan liggen. Nu is er nieuw nieuws.

De FIFA, de Spaanse voetbalbond, ... Iedereen vroeg (de ene al wat sneller dan de andere) aan Luis Rubiales om af te treden. Hij zou het imago van het (Spaanse) voetbal ten schande hebben gebracht.

De Spaanse sportrechtbank TAD was een disciplinaire procedure opgestart tegen Rubiales en ook voetbalster Jenni Hermoso heeft ondertussen ook officieel klacht ingediend tegen Rubiales.

Spanje Vrouwen
© photonews

Het Spaans Openbaar Ministerie heeft bondsvoorzitter Luis Rubiales aangeklaagd voor seksuele intimidatie en dwang. De FIFA schorste hem ondertussen al, maar de omstreden voorzitter weigert ontslag te nemen.

Wat nu?

En nu is er een nieuwe episode in de patstelling. Rubiales mag niet meer in de buurt komen van Hermoso, heel wat speelsters weigerden uit te komen voor de nationale ploeg.

De nieuwe bondscoach heeft ze alsnog allemaal opgeroepen, maar Hermoso niet - om haar te beschermen klinkt het. De speelsters zijn echter in staking. Benieuwd wat dat gaat geven ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws