Super League: Standard klopt Genk en komt naast OH Leuven aan de leiding

In de Super League stond er op zondag nog een pittig duel op het programma tussen Standard en KRC Genk. De thuisploeg zou het gaan halen.

Standard en KRC Genk begonnen beiden goed aan het seizoen en wilden ook op speeldag 5 laten zien waartoe ze in staat waren. En dat leverde een pittig duel op in de herneming van de bekerfinale van enkele maanden geleden.

Coutereels doet het

Halfweg de tweede helft was het Noémie Gelders die voor de 1-0 zorgde voor de Rouchettes, maar de KRC Genk Ladies deden snel iets terug en zo kwam de gelijkmaker er ook. Genk wilde zelfs nog voor de overwinning gaan.

Het doelpunt viel echter aan de overkant, want Maud Coutereels besliste het treffen met de 2-1 zo'n vijf minuten voor tijd. In de stand komt Standard naast OH Leuven met 13 op 15, Zulte Waregem is derde op vier punten. Genk is zesde met 7 op 15.