KRC Genk Ladies halen met scorende Flames verschroeiend uit in Limburgse derby

KRC Genk Ladies halen met scorende Flames verschroeiend uit in Limburgse derby
Foto: © photonews

In het vrouwenvoetbal zijn we klaar voor de Beker van België. Op vrijdagavond stond er al een eerste wedstrijd op het programma. Daarin kregen we een doelpuntenfestival.

De KRC Genk Ladies openden de zestiende finales van de Beker van België met een Limburgse derby tegen Bilzen United. Dat team doet het goed in tweede nationale en wilde dan ook eens zien hoever het stond tegen een team uit de Super League.

Het klassenverschil is er wel degelijk nog steeds, want bij de thuisploeg zitten er een aantal speelsters met ervaring bij de Belgian Red Flames. En die lieten ook meermaals van zich horen in de wedstrijd tegen Bilzen United.

Shari Van Belle was een van de heldinnen van de wedstrijd. Ze scoorde maar liefst vier doelpunten. En ook Ella Van Kerkhoven wist twee keer de netten te doen trillen. Luna Vanzeir had snel in de wedstrijd voor de 2-0 gezorgd, jeugdinternational Romy Camps deed ook een duit in het zakje.

Met verder nog goals van Pia Bosmans en de ingevallen Warps liep de score hoog op. De bezoeksters konden daar alles bij elkaar weinig tegenin brengen. De einduitslag was dan ook een fikse 11-2 in het voordeel van Genk. Zij boeken zo hun ticket voor de achtste finales.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws