Nieuwe wending na zaak Rubiales: Jennifer Hermoso opgevist in Spaanse selectie

Nieuwe wending na zaak Rubiales: Jennifer Hermoso opgevist in Spaanse selectie
Foto: © photonews

De zaak rond de Spaanse bondsvoorzitter Luis Rubiales is geen frisse zaak. En de storm is zeker nog niet gaan liggen. Ondertussen is er wel opnieuw een doorbraak op komst.

De FIFA, de Spaanse voetbalbond, ... Iedereen vroeg (de ene al wat sneller dan de andere) aan Luis Rubiales om af te treden. Hij zou het imago van het (Spaanse) voetbal ten schande hebben gebracht.

De Spaanse sportrechtbank TAD was een disciplinaire procedure opgestart tegen Rubiales en ook voetbalster Jenni Hermoso heeft ondertussen ook officieel klacht ingediend tegen Rubiales.

Spanje Vrouwen
© photonews

Coach Jorge Vilda sneuvelde ook en koos ondertussen voor de vrouwenploeg van Marokko, de nieuwe bondscoach Montse Tomé heeft besloten om Jennifer Hermoso die momenteel in Mexico voetbal gewoon opnieuw op te roepen.

Tegen Zwitserland en Italië zal ze later deze maand dus gewoon spelen in de Nations League. Daarmee is ze opnieuw gerehabiliteerd binnen de kern. De zaak Rubiales zelf is ondertussen nog verre van de baan. Benieuwd wat er de komende maanden nog zal gebeuren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties