Verliespartijen en bankzittingen: moeilijk weekend voor de Red Flames in het buitenland

Verliespartijen en bankzittingen: moeilijk weekend voor de Red Flames in het buitenland

Het vrouwenvoetbal is in heel Europa stilaan opnieuw aan het loskomen. En dus komen ook steeds meer Belgen in actie. Wat deden de Flames in het buitenland dit weekend?

Ook op dit weekend waren er opnieuw heel wat duels met Belgen. We lijsten het graag even allemaal voor u op, zodat u op de hoogte bent.

Engeland

In Engeland is de Women's Super League opnieuw bezig. Leicester City verloor met Janice Cayman (90 minuten op de bank) een topper van Manchester City met 0-1. 

Liverpool speelde 1-1 gelijk bij West Ham United, Yana Daniëls speelde 20 minuten mee bij de bezoekers, bij de thuisploeg bleef Amber Tysiak de hele wedstrijd op de bank. Justine Vanhaevermaet (66 minuten) verloor met 0-5 van Chelsea, van Nicky Evrard geen spoor bij Brighton & Hove Albion.

Italië

Davina Philtjens (90 minuten) en Kassie Missipo (45 minuten) speelden met Sassuolo tegen Como. Er werd met 1-2 verloren. Met 1 op 15 zit het team een beetje in de problemen.

Davina Philtjens
© photonews

Spanje

Jassina Blom verloor met Tenerife een topper met 3-2 bij Madrid. De Red Flame begon in de basis en speelde de hele wedstrijd mee. 

Frankrijk

Het Dijon van Lisa Lichtfus (90 minuten) ging met 0-6 onderuit tegen Paris FC. Het Le Havre van Silke Demeyere (90 minuten) won een belangrijk staartduel met 1-2 bij Saint-Etienne.

Schotland

Rangers won met Michelle Colson op de bank met 1-2 op bezoek bij Celtic. Door de winst in de topper zijn ze ook de nieuwe leider in de stand.

Duitsland

Wolfsburg en Hoffenheim speelden in de topper 2-2 tegelijk. Jill Janssens speelde 87 minuten mee bij de bezoekers.

Nederland

Het Twente van Elena Dhont won met 2-3 bij ADO Den Haag. Belgenlegioen Fortuna Sittard ging dan weer met 0-4 onderuit tegen Ajax.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties