Engeland zet Red Flames met voetjes op de grond

De Belgian Red Flames stonden voor een van hun matchen van de waarheid. In Engeland konden ze een stapje zetten richting groepswinst in de Nations League.

Na een zege tegen Nederland en een gelijkspel in Schotland was het uitkijken wat de Belgian Red Flames in Leicester konden aanrichten. Met een zege zouden ze een prima zaak doen richting groepswinst in de Nations League.

In Leicester liep het echter snel verkeerd, want na tien minuten zette Lauren Hemp de thuisploeg al op voorsprong. Een ferme domper voor de Flames, die het zeker in de eerste helft moeilijk hadden.

Druk levert niets op

In de tweede helft herpakten de Flames zich enigszins, wat toch voor wat druk op de Engelse geledingen zorgde. Nicky Evrard had alles bij elkaar weinig werk op te knappen en voor het andere doel hete standjes genoeg.

Scoren? Dat zat er niet in. En zo gingen de Flames met 1-0 onderuit. Engeland en Nederland hebben zo 6 op 9, de Flames staan plots derde in hun groep. Binnen vier dagen is er in Leuven een herkansing tegen de Engelsen.