Belgian Red Flames pakken uit met nieuwe grote stunt tegen Europees kampioen

Belgian Red Flames pakken uit met nieuwe grote stunt tegen Europees kampioen
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames stonden voor hun vierde wedstrijd in de Nations League met de rug tegen de muur. En ze reageerden op erg sterke wijze. Engeland moest er daardoor uiteindelijk gewoon aan geloven. Wat een stunt!

De Belgian Red Flames hadden vrijdagavond met 1-0 verloren in Engeland en dus moesten ze in eigen huis eigenlijk winnen om nog kans te maken op de eindzege in de groep in de Nations League. En dus was het alle hens aan dek voor de Flames.

In een uitverkocht King Power @ Den Dreef in Leuven wilden de Flames met hun supporters - velen onder hen in Halloweenkostuum - achter zich knallen. Na een vroege voorsprong via Laura De Neve was het echter Engeland dat de wedstrijd naar zich toe trok.

Red Flames
© photonews

Lucy Bronze en Fran Kirby maakten er nog voor de rust 1-2 van en zo leken de Flames met een domper de kleedkamer in te moeten. Tot uitblinkster Tessa Wullaert - wie anders? - toch nog wist gelijk te maken en zo voor een 2-2 bij de pauze zorgde.

Na de koffie kregen we een meer gesloten tweede heflt. Vijf minuten voor tijd ging de bal op de stip voor de Flames na handspel in de grote rechthoek. Wullaert besloot met haar tweede van de avond een belangrijke wedstrijd met een 3-2 zege. De Flames staan zo opnieuw tweede in hun poule in de Nations League en maken nog kans op groepswinst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties