Jonge keepster is koningin van de clean sheets in Super League: "Embleem voor heel het team"

Jonge keepster is koningin van de clean sheets in Super League: "Embleem voor heel het team"
Foto: © photonews

De KAA Gent Ladies scoorden in hun eerste zeven wedstrijden amper negen keer. Toch verzamelden ze al dertien punten. Met dank aan een goede organisatie en een prima keepster, Riet Maes.

Ook tegen Standard werd een nieuwe clean sheet gepakt, meteen ook goed voor belangrijke punten. "Ze noemen me Rietje clean sheetje", aldus Riet Maes in gesprek met DAZN na de overwinning tegen de Luikenaars. "Ik vind het wel een leuke bijnaam."

Ze zal die trend proberen verder zetten de volgende wedstrijden, momenteel mag ze in een speciaal shirt spelen omdat ze de meeste clean sheets (4) al wist te verzamelen van alle doelvrouwen in de Super League.

"Rietje clean sheetje"

"Ik ben de enige met het embleem op haar shirt, maar eigenlijk mag heel het team dat embleem wel krijgen", aldus nog Maes - waarmee ze ook meteen de rest van haar verdediging en team in de bloemetjes zet.

Tegen KRC Genk gaat ze vrijdagavond op zoek naar een vijfde clean sheet. En extra punten in de strijd om play-off 1 uiteraard ook. De 21-jarige doelvrouw is volop aan de weg naar boven aan het timmeren, zoveel is duidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties