Croky Cup: OH Leuven geeft Anderlecht tweede optater in een week tijd

Croky Cup: OH Leuven geeft Anderlecht tweede optater in een week tijd
Foto: © Louis Evrard

In de Super League won OH Leuven vorige week de topper op bezoek bij RSC Anderlecht, waardoor de kloof tussen beide ploegen nu acht punten is. En dus was het zaak om in de Beker van België revanche te nemen.

Na de 1-3 van vorige week in het Lotto Park wilde RSC Anderlecht graag revanche nemen op de Leuvenaars. En dan moesten ze in de achtste finales van de Beker van België uitpakken met een thuisoverwinning.

Deze keer werd de match gespeeld op de RSCA Academy en dus niet in het Lotto Park. En het leverde een zeer spannend en interessant duel op. Tot twee keer toe kwamen de bezoeksters op voorsprong via Kuijpers en van Dijk, maar Anderlecht kwam via Wijnants en Delabre evenveel keren op gelijke hoogte.

Verlengingen maken het verschil

Na 90 minuten stond er een 2-2 gelijkspel op het programma. Aurélie Reynders kon in minuut 108 de wedstrijd definitief beslissen in het voordeel van de Leuvenaars. Een tweede ferme optater in een week tijd is het zo voor paars-wit.

Zij moeten zich nu focussen op de competitie, waarin de kloof met de Leuvenaars dus ook al acht punten is. Met Laura De Neve zijn ze ook maandenlang een bepalende figuur achterin kwijt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties