🎥 Noors-Zweedse voetbalster tot tranen toe bewogen als ze eindelijk voor haar nieuw land mag debuteren

🎥 Noors-Zweedse voetbalster tot tranen toe bewogen als ze eindelijk voor haar nieuw land mag debuteren
Foto: © photonews

Voetbal is emotie, zoveel is duidelijk. Het is ook niet anders in het vrouwenvoetbal. Soms kan je al eens door emotie overmand worden. Zeker als je mag spelen voor je land.

Het verhaal van Mimmi Löfwenius is een boek waard. Op heel jonge leeftijd kreeg ze een hartstilstand tijdens het EK voor speelsters tot 19 jaar in 2012. Einde carrière leek dat meteen, maar uiteindelijk deed ze toch verder.

Ze ging haar carrière verder zetten in Noorwegen, waar ze speelde voor LSK Kvinner, Lyn en ondertussen bij Valerenga. En de gewezen Zweedse jeugdinternational kreeg ondertussen ook de Noorse nationaliteit. En ze wilde ook uitkomen voor haar nieuwe land.

Dat duurde jaren, tot ze dit jaar in de Nations League eindelijk haar debuut mocht maken voor Noorwegen. En dat leverde al bij het zingen van het Noorse volkslied enorm knappe beelden op van een door emoties overmande Mimmi Löfwenius.

Het ging de voorbije weken de sociale media rond en het is ook gewoon erg mooi om te zien hoe spelen voor je land van belang kan zijn voor een voetballer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws